torsdag den 26. januar 2012

Sommerfuglene kommer tættere på nu

Ja om ikke så lang tid skal Lina døbes.. Må indrømme jeg mere nervøs denne har gang end med Julie... Sommerfuglene kommer virkelig snigende hver dag nu... Denne gang her vil jeg at det hele er så godt og perfekt så muligt.. Jeg har da fået pynt hjem til bordene, duge, glaskort, servietter og dåbstøjet klar... Mangler bare at finde noget til Julie og mig selv.. :)

Har fået lavet det første af maden som er klar i fryseren... Mangler stadig 3 forskellige slags boller... Jeg skal nok nå det... Pheew, tror jeg da nok... Ej det skal jeg nok... På Fredag skal vi ind og snakke med præsten... Ih det bliver så spændende... Er spændt på om det skal foregå på samme måde som til Julie's dåb, det er samme præst som skal døbe Lina... Hmm... Er der noget der hedder "døbe" ?

Og så har vi denne weekend her til at slappe nogenlunde af inden det går løs for alvor næste weekend... :) Vi skal hvert fald hygge om tøserne, ud og lege i sne hvis der kommer rigeligt af det... Det skal der.. Hehe..
Rydde op på alle værelserne, måske en tur omkring lossepladsen, utroligt man kan blive ved med at finde noget som kan smides ud...

Puuh, synes borde opstillingen til dåben er svær at vælge... Aner stadig ikke hvordan det skal stå... Vi finder nok en måde.. ;)

Mmm.... Sidder helt alene i stuen og høre snorken  fra Lina, Lupo der prøver at lege med Thor, han gider ikke rigtigt.. Marsvin der snakker om gulerødder hele tiden når jeg nærmer mig køkkenet... ;)

Årh ja, og det skide køkkenet... Undskyld udtrykket... Der var en skabslåge der virkelig irriterede mig at jeg blev så rasende på den at jeg bad A om at få fjernet det lort... Hver gang jeg åbnede det, røg det af, og jeg brokkede mig hver gang det skete.. Idag fik jeg nok... ;)

Nååh... Har vidst ikke så meget at fortælle mere, end at jeg faktisk burde smutte i seng...

Sov godt derude... :)

søndag den 15. januar 2012

De kære Sild

Dagen idag startede kanon hyggeligt.. Julie kaldte på os og sagde "Mooooar, faaaaaar, film på nu"... Hun mente så at vi skulle hygge i sengen med tegnefilm og bare dase... Så op med begge tøser i sengen... Og hygge med tegnefilm og pjatte... Efter en god ½ times tid med det, stod jeg op og lavede lækkert morgenmad  til min dejlige familie... :)

Efter morgenmaden var overstået og ryddet væk, blev vi enige om at skulle ud og gå en rigtig god tur, for vejret var super fantastisk, dog havde farmand sagt aften før at der vil blive rigtig dårlig vejr idag, han havde set forkert... Vi fik klædt os allesammen på så vi kunne holde varmen... :) Ned og finde barnevogn, klapvogn frem og pakke tøserne ned i hver deres vogn... :) Hunden sat i tur og klar til at lunte med... :)

Vi gik ned i den nærmeste skov og for at kigge ud over den dejlige sø.. :) Vi så både fugle, øhm svaner jeg tror jeg også... Det var hyggeligt og dejligt koldt.. End masse muldvarpeskud var der over det hele... Julie er en pige der godt kan lide vilde lege med sin far og fart over feltet når hun sidder i fine lyserøde klapvogn... :)

Julie mente nu at far skulle køre over de muldvarpeskud så hun kunne få et lille hop... Efter første tur sagde Julie "Mer far.. Mer mer mer far" Så han måtte på den igen... :) Dejligt og se hvordan hun hyggede sig med det og grinede helt vildt... :) Lina sov sig fra hele turen... Thor nød det at finde pinde og slæbe med hjem... :)

Efter noget tid vendte vi snuden hjem af... Julie begyndte at snakke om at hun var ved at være sulten... Jeg sagde at jeg ville lave noget frokost til os når vi kom hjem... Spørger Julie hvad hun gerne vil have på sine rugbrødder... :) Julie siger "Oooost.... Neej... Ææææg.... Neej Oooost...." Julie er en pige der elsker SILD med store bogstaver... Spurgte hende om der ikke er mere hun vil have på? Julie svare: "Julie ha ost... Neeej... Julie ha Siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiild og ææææææææææææææææææææg" Det får du min engel... :)

Jeg fik lavet frokost og jeg plejer altid at stille tallerken foran Julie, med silden længst væk fra hende... ;) Hun er snu... Hun drejer da bare tallerken så silden er tætteste på hendes mave... ;) Dejligt at se at hun kan lide sild og at jeg har en at spise fisk med sådan generelt... :)

Efter vi havde spist blev vi enige om at sove lidt, for vi var trætte og brugte efter sådan en tur... Jeg tror kl. var omkring 13.30 noget i den stil da vi lagde os... Vi vågnede så igen kl. 16.30, det var skønt og tiltrængt... :)
Op igen og lave aftensmad, have Julie i bad og putte hende, så hun er frisk til at komme i dagpleje imorgen... :) Nu sidder vi ellers bare og slapper af og ser lidt håndbold... Er dog ikke helt vild med at se det... ;)

Lige en episode med Julie og hendes dejlige Sild hun elsker at spise..
Hvis hun fik lov, så spiste hun dem gerne til morgenmad... Meeen der siger jeg godt nok stop... En dag hvor jeg også lavede frokost tog jeg den sidste sild fra glasset... Julie sagde "EJ moooooar, glasset tomt, ikke flere til Julie" Nej min skat, men vi får bare fat i nogen flere til dig... :) Julie "Jaaaa moooar.... Men glasset helt tomt, ikke flere sild til Julie" Jo min skat, det skal vi nok sørge der kommer til at være igen... :)

Hun er så sød når hun snakker om de kære sild.... :)




onsdag den 11. januar 2012

Min store Engel

Det er slet ikke til at forstå at Julie Mira lige om lidt bliver 3 år.. Tiden er virkelig fløjet afsted, kunne knap nok selv følge med.. En skøn engel er hun..

Sommeren 2011 fik vi talepædagog på hende.. Det har været så fantastisk.. Der fik vi virkelig nogle gode redskaber til at få skubbet gang i hendes snakken.. Det blev bedre og bedre for hver gang... Der skete hele tiden fremskridt med hendes tale.. Allerede i sommeren 2011 blev vi enige om at vente hvert fald et års tid med at få hende i børnehave... For der var nogle ting vi skulle have på plads først...

Efter at der kom gang i snakken, så skulle vi til at vende hende af med sutten om dagen... Det var en lille kamp men heller ikke svært... Til sidst var det sådan at hun kun brugte den når hun skulle sove.. Sådan gik det en periode... Til sidste brugte hun kun sutten til at falde i søvn med og så blev sutten ellers bare smidt langt væk senere på aften...

I julen 2011 havde vi sagt at sutten skulle helt væk, det blev aldrig til noget, for så blev hun syg og havde derfor sutten i den tid hun var syg... En uge inde i det nye år 2012 valgte vi at fjerne sutten helt og fast... Jeg havde faktisk forventet at det vil blive en af de meget svære kampe med hende... Dagene op til hvor sutten skulle væk, der informerede jeg hende hver dag om at sutten skulle helt væk, fordi store piger som Julie bruger ikke sut.. Hun begyndte selv at gå og sige det..

Så kom vi til dagen hvor vi gjorde alvor af at sutten skulle helt væk.. Vi gjorde klar til at hun skulle puttes.. Hun spurgte til sutten, hvor vi fortalte hende at hun var en stor pige og at piger i hendes alder ikke bruger sut.. Hun var rigtig meget forstående, hvilket jeg ikke havde regnet med.. Hun blev puttet i sengen og der blev sagt godnat og hun lagde sig til at sove uden problemer...

Vi sad i stuen og snakkede at det da faktisk var gået meget nemt, nemmere end vi lige havde regnet med... Hun vågnede så senere grædende, der tænkte jeg med det samme, nu får vi bøvl.. Nææh nej, hun skulle da bare lige have et glas vand og så puttede hun sig ned igen... Nu har hun ikke brugt sut i 5 dage og der har ikke været noget bøvl overhovedet... Det synes vi er rigtig lækkert...
Altså jo hun spørger til sutten, men siger bagefter "Moooar, Julie stor pige, sut helt væk"... Så hun forstår da at den er helt væk og ikke kommer tilbage... Den første aften fandt jeg alle sutter jeg overhovedet kunne og proppede dem i en pose og der ligger de fint og et sted hvor hun ikke kan se dem eller nå dem...

Idag fik vi så brev fra kommunen... Et brev om at der var børnehaveplads til Julie i midten af Februar.. Hun er så klar til at komme i børnehave og trænger til at der er nogle større piger der lige sætter hende på plads.. Hun har været i en ren drengegruppe hos dagplejeren det sidste års tid... Jeg er meget spændt på det hele nu hvor hun skal i børnehave...

Nu skal vi bare lige underskrive papirene sende dem tilbage til kommunen og derefter aftale besøg i børnehaven... Det skal nok blive godt for Julie.. Er ret sikker på hun nok skal falde til der og blive glad for at være der... : )

mandag den 9. januar 2012

Postbudet undskyldte

Lina og Jeg var oppe imorges sammen med resten af familien for at lave morgenmad til Julie og en flaske til Lina. Efter de er kørt vælger vi at putte os igen i sengen og lige tage et par timer mere.. Det virkede ikke sådan at det var det hun ville, hun var meget urolig og lå ved mig og moslede løs.. Da jeg så begyndte at nusse hende på kinden, så kom der mere ro på hende og vi begge faldt i søvn.. Det var skønt..

Vi sov indtil først på formiddagen... Det var lækkert.. Vi stod op igen, lavede en flaske og hyggede os.. Pjattede og legede alt hvad vi kunne finde på at lave af ballade mens vi var alene hjemme.. :) Vi var færdige igen lidt over middag... ;) Jeg gik ud for at skifte hende og lege trille lege anbefalet af privat fysen - Lina er ikke sådan helt tilfreds med det. Det gik fint...

Lige da jeg er blevet færdig at skifte hende, tuller jeg rundt i hele lejligheden med hende på armen og hygger, snakker og synger for hende.. ;) Jeg når lige at komme ud i vores gang, så banker det på døren.. Jeg fiser rundt med Lina på armen for at finde de skide nøgler så jeg kan få låst op og se hvad posten ville... Jeg glemmer ALT om at vores håndtag på gitteret som står ved trappen at en lille tingest er hoppet af, så man ikke bare så åbne det som man kunne før...

Nej nej posten banker på igen, jeg råber ned, "JA jeg kommer altså NU"... Thor begynder at gø, jeg finder endelig nøglerne og bruger nøglerne til at trykke den skide trælse dims ind i et lille hul for at for åbnet... Stadig med Lina på armen.. Jeg vælger at sætte mig på hug, ligge Lina på maven på mine lår og så åbnet den låge (Børnegitter)... Jeg får sagt til Thor at han skal blive oppe mens jeg går ned til posten. Jeg fiser ned af trappen med Lina på armen og får låst op og flået døren op....

Imens jeg havde alt det bøvl med nøgler og lågen, var jeg ved at tro at posten var ved at blive utålmodig og ville køre igen... Nå tilbage til posten...

Jeg åbner døren, det er som altid den rare post... Han undskylder, jeg tænker, "Hvad filan undskylder du for?"
Sagde til ham at det er helt i orden, han kunne ikke vide jeg ikke kunne finde nøglerne, han kunne ikke vide at jeg også havde baby på armen - Han kunne i det hele taget ikke vide noget som helst om mit privat hjem om der var børn eller ej...

Han blev ved med at undskylde, og jeg sagde til ham at han kunne altså ikke vide at jeg havde en baby og går hjemme på barsel... Mens posten og jeg knævre løs, kommer Thor springende ned til os, for iih der er jo gæster og dem vil han så gerne snakke med.. Posten og Thor fik sig en sludder og han ville sågar med posten hen til bilen, men den gik ikke at han skulle ud på vejen... Mens jeg er optaget af det, kommer Lupo også ned og er meget interesseret i det der foregår nede ved døren...

Jeg får en meget stor klump i halsen... For Lupo min engel er indekat og jeg var så bange for at hun vil rende ud og så ikke komme tilbage igen... Jeg valgte at tage hende op til mig, så jeg stod med en baby på hver arm... Posten smuttede så igen da jeg bad Thor om at rende op... ;)

Et hektisk øjeblik - men meget hyggeligt... :) Ingen af dyrene valgte at stikke af... :)
Jeg kan stadig ikke komme mig over at det rare postbud undskyldte... ;)




lørdag den 7. januar 2012

Hvor kommer Mira fra?

Der er rigtig mange som spørger hvorfor hedder I alle 3 Mira? Det skal jeg gerne komme med en forklaring på :)

Mira stammer helt tilbage fra jeg var barn (Gud hvor lyder jeg dog gammel) Hehe...
Jeg var på en lejr med end masse andre børn, det hyggeligt og sjovt.. På den lejr var jeg meget meget fascineret  af et søskende par! Jeg var ret sikker på at de var udlændinge, for de var lidt mørk i huden - de var pæredanske, men ellers nogle meget søde piger..

Søstrene hed Mari og Mira - Disse 2 navne elsker jeg virkelig.. Da jeg hørte disse navne sagde jeg med det samme til mig selv, det skal et af mine børn hedde... På det tidspunkt var jeg altså kun de der 10-11 år gammel... Så det var rigtig store drømme for mig, da jeg var lille bitte barn.

Jeg blev ældre med tiden og glemte aldrig navnet Mira... Det sad altid på nethinden og kom også altid frem når jeg snakkede med folk om navne.. ;)

I 2007 fandt jeg en rigtig sød kæreste, vi var bedste venner 1 års tid inden vi fandt sammen! Han havde prøvet op til flere gange at presse lidt på, om vi ikke skulle prøve det kæreste halløj, jeg var på ingen tidspunkter interesseret i ham, jeg vil kun være venner med ham og sådan vil det blive ved med at være, for følelser det fik jeg bestemt ikke for ham - Meldte klart ud til ham alle gangene, hver gang blev den stakkels fyr såret..

I december 2007 begyndte der bare at blomstre voldsomme følelser frem i mig for ham, jeg kunne på ingen måder styre dem.. Jeg fik at vide af flere veninder, "Du skal fandme ikke kæreste med ham, mens jeg er igang med at prøve" osv osv osv... Denne fyr havde det også selv meget svært, for han vidste ikke hvem han skulle vælge af den ene pige og mig.. Han havde det rigtig svært følelsesmæssigt - Han bestemte sig heldigvis.. For jeg var på det tidspunkt villig til at give det en chance, nu hvor jeg havde de følelser der blomstrede helt vildt..

Vi blev kærester og har været det lige siden.. ;) Ca. 3-6 måneder efter vi fandt sammen, ventede vi os.. Det var en pige vi skulle have.. Jeg foreslog navnet Mira til kæresten, hans reaktion "Nej mine børn skal godt nok ikke have sådan et udlandsk navn"... Øv... Nå men så slog jeg det hen og lod det være som det var... Endelig fandt vi et navn som blev Julie... Efter noget tid tænkte jeg, at jeg vil da lige prøve at høre om han vil kunne gå med til at det blev mellemnavn som Mira... Han trak meget på det... I sidste ende begyndte han også og kunne lide navnet! Så vores første barn fik navnet Julie Mira...

Hende nød vi fuldt ud og hyggede os med hende, fulgte hendes udvikling med tiden.. Ligeså stille begyndte vi at snakke om at få nr. 2... Vi begge var friske og arbejdede på den lille sag.. :)

Sommeren 2011 snakkede jeg med flere om at selv tage navnet Mira.. Snakkede med et par familie medlemmer om det og selvfølgelig også kæresten! Det endte med at jeg fik navnændring - Hvilket jeg er så hamrende glad for... Så jeg skiftede mit tidligere navn ud med Dorthe Mira, hold op hvor jeg elsker det navn! Da jeg fik navneændring, var jeg på det tidspunkt lidt over halvvejs i graviditeten, med termin i September..

Jeg valgte at få navnet fordi:
Julie vil på et eller andet tidspunkt komme og spørge hvorfor vi hedder Mira til fornavn... Og samme historie vil jeg fortælle Julie som jeg har skrevet her i bloggen...
Vi blev meget hurtige enige om at vores kommende datter også skulle have navnet Mira... Så hun hedder Lina Mira... :)
Jeg kan ikke sige det nok, jeg elsker navnet Mira...

Jeg er blevet så glad for navnet at jeg faktisk helst vil kaldes Mira end jeg vil kaldes Dorthe.. Navnet Mira er jo så et slægtsnavn vi selv har startet i vores perlefamilie.. Hvilket jeg er glad for, håber selvfølgelig på at mine børn evt. giver Mira videre til deres børn og deres børn videre til deres børn..

Nu fik I hvert fald en forklaring på hvorfor Mira og hvor det kommer fra..
Her er så lige billeder af Mira pigerne..

Dette er så mor Mira... :)

Det er Lina Mira.. :) 

Julie Mira.. :) 





fredag den 6. januar 2012

År 2012 - Første blog

Sidste weekend sagde vi farvel til 2011 og goddag til 2012 ! Gud hvor glæder jeg mig til at opleve år 2012 - Der er masser af spændende ting for mig forude også for min familie! Det skal jeg sørme nok fortælle en masse om... 


Idag bliver en af de korte blogge.. Jeg er også meget ny i denne kategori.. Primært vil jeg fortælle om alt - Næsten... Om mine børn og dyr, arbejde, uddannelse og hvad der nu ellers kan ske og komme frem... 
Kl. er sent efterhånden og jeg skal i puttekassen.. Så i morgen kommer der en blog med indhold.. 


Vi ses derude i bloggerspace... :)