onsdag den 25. marts 2015

Chokoladekage - Opskrift

Endnu en opskrift, god og svampet :) 

Dej - Du skal bruge: 
250 g sukker 
3 æg 
125 g hvedemel 
2 tsk vaniljesukker 
2 tsk bagepulver 
150 g ymer/ylette eller hvad man nu har
200 g smør 
2 spsk kakao pulver (det som bruges til bagning) 

Du skal gøre: 
Tænd ovnen på 150 g
Piske æg og sukker til en luftig masse
Smelt smørret 
Vaniljesukker, bagepulver og kakaopulver blandes med melet
Kom lidt af melet i æggemassen lidt af gangen og ymer/ylette lidt i ad gangen
Derefter kom det smeltet smør i lidt af gangen
Hak den mørke chokolade og kom det i
Gør en lille bradepande/rugbrødsform klar med bagepapir
Bages på midterste rille i ca 40 minutter og ellers til dejen slipper sig fra gaflen

Glasur kan kommes på efter eget ønske, eller hvad man nu synes passer til.. 

God fornøjelse.. :) 

tirsdag den 24. marts 2015

Krydderkage - Opskrift

Her er en lækker opskrift, god smag og saftigt... :) 
Der er mange udgaver af krydderkager og så meget andet, det kender vi alle til.. 
Her kommer opskriften.. 

Dej - Du skal bruge: 
175 g blødgjort smør 
200 g brun farin
1 æg
250 g hvedemel 
1 tsk natron 
1 tsk stødt ingefær 
1 tsk stødt allehånde 
1 spsk kanel 
2 tsk stødt kardemomme
1 tsk stødt nellike
2 dl mælk


Sådan gør du: 
Tænd ovnen på 150 grader varmluft 
Rør smør og farin godt sammen, brug gerne en elpisker
Tilsæt ægget
Bland krydderier og natron i hvedemel og tilsæt det skiftevis med mælken, imens der røres
Hæld dejen i en rugbrødsform (jeg anbefaler på det kraftigste at bruge bagepapir i stedet for at smøre formen, uanset hvor meget man smøre formen, kan dejen stadig "brænde" sig fast under bagetiden i ovnen.) 
Bag kagen i 60-75 minutter nederst i ovnen ved 150 grader
Kagen er færdig når der ikke længere hænger dej på strikkepinden/gaflen 

Tips: 
Man kan sagtens undlade at komme ingefær og allehånde i... Kagen smager stadig fantastisk.. 
I stedet for 2 dl mælk, tager jeg en dl mælk og 1 dl ymer/tykmælk (tykmælken er med til at gøre kagen dejlig svampet) 

Rigtig god fornøjelse med bageriet... :)