Der er mange udgaver af krydderkager og så meget andet, det kender vi alle til..
Her kommer opskriften..
Dej - Du skal bruge:
175 g blødgjort smør
200 g brun farin
1 æg
250 g hvedemel
1 tsk natron
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt allehånde
1 spsk kanel
2 tsk stødt kardemomme
1 tsk stødt nellike
2 dl mælk
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 150 grader varmluft
Rør smør og farin godt sammen, brug gerne en elpisker
Tilsæt ægget
Bland krydderier og natron i hvedemel og tilsæt det skiftevis med mælken, imens der røres
Hæld dejen i en rugbrødsform (jeg anbefaler på det kraftigste at bruge bagepapir i stedet for at smøre formen, uanset hvor meget man smøre formen, kan dejen stadig "brænde" sig fast under bagetiden i ovnen.)
Bag kagen i 60-75 minutter nederst i ovnen ved 150 grader
Kagen er færdig når der ikke længere hænger dej på strikkepinden/gaflen
Tips:
Man kan sagtens undlade at komme ingefær og allehånde i... Kagen smager stadig fantastisk..
I stedet for 2 dl mælk, tager jeg en dl mælk og 1 dl ymer/tykmælk (tykmælken er med til at gøre kagen dejlig svampet)
Rigtig god fornøjelse med bageriet... :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar