tirsdag den 4. oktober 2016

Kylling i karry ...

Her i huset er favorit retten kylling i karry... :) 
Hver gang den bliver lavet, er der altid nyt som kommer i... rigtig spændende... 


Her er så opskriften på den til 4 personer. :) 


Antal portione
  • 25 g smør
  • 2 tsk karry (eller efter hvor stærk man vil have den) 
  • 400/500 g kyllingefileter (alt efter hvor meget der i pakkerne i supermarkedet) 
  • 1 løg (rødløg kan også bruges) 
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dåse bambusskud 
  • 1 dåse babymajs 
  • 1 dåse ananas
  • 1 glas peberfrugt (kan også bruge en lille rødt peberfrugt) 
  • 200 g champignoner 
  • 200 g forårsløg
  • 1 bakke bønnespire 
  • 50 g rosiner
  • 1 stor dåse kokosmælk
  • 1 cremefine madlavningsfløde 7% 

Tilbehør

  • Ris eller frisk pasta
  • Hvidløgsflutes er også lækkert til retten 

Fremgangsmåde:

Kylling fileterne skæres i tern. 
Alt grønt rengøres og skæres i skiver/tern.
Babymajs deles i 4-5 stk alt efter størrelse eller hvad man nu er til. 

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt karry og lad det bruse af. Svits kyllingestykkerne ca. 1 min. på hver side og tilføj løg og champignoner, når det er blevet stegt godt så tilsættes salt og peber. Derefter tilføjes bambusskud, ananas, rød peber, forårsløg, babymajs og bønnespire, kokosmælk og madlavningsfløde. Kog det ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Derefter jævnes saucen, hvis man synes den lige er tynd nok, derefter kommes rosinerne i. 

Brug endelig væsken fra ananas. 

Man kan komme æbler, grønne bønner, hvidløg osv i retten.. 

Når jeg laver retten, er der mere end rigeligt, så meget at der er til dagen efter eller til fryseren. 


God appetit.. :) 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar